Kenyérlángos
Hozzávalók
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Elkészítés
A krumplit megtörjük, meghintjük sóval és elmorzsoljuk a lisztben.
A főző léből kimérünk kb. 1,6 dl-t és elkeverjük benne az élesztőt, amit a krumplis liszthez adunk.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és zsírjára pirítjuk.
A megtisztított lila hagymát szintén felcsíkozzuk.
A fokhagymát a tejfölbe zúzzuk, meghintjük sóval és alaposan összekeverjük.
Megkelt tésztát kör alakúra elnyújtjuk vagy egy pizza sütő formába kézzel belenyomkodjuk, miután a szalonnazsírral kikenjük és meghintjük kevéske liszttel.
Lekenjük a fokhagymás tejföllel.
Megszórjuk a lila hagymával és a szalonnával.
Meghintjük reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Kenyérlángos
Hozzávalók
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krumplit megtörjük, meghintjük sóval és elmorzsoljuk a lisztben.
A főző léből kimérünk kb. 1,6 dl-t és elkeverjük benne az élesztőt, amit a krumplis liszthez adunk.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és zsírjára pirítjuk.
A megtisztított lila hagymát szintén felcsíkozzuk.
A fokhagymát a tejfölbe zúzzuk, meghintjük sóval és alaposan összekeverjük.
Megkelt tésztát kör alakúra elnyújtjuk vagy egy pizza sütő formába kézzel belenyomkodjuk, miután a szalonnazsírral kikenjük és meghintjük kevéske liszttel.
Lekenjük a fokhagymás tejföllel.
Megszórjuk a lila hagymával és a szalonnával.
Meghintjük reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?