Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kenyérlángos

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kenyérlángos

40 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
1,5 dl víz
2 evőkanál olaj

Tetejére:

300 g tejföl
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 fej vöröshagyma
30 dkg császárszalonna
reszelt trappista sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóival összekeverjük, s jól összegyúrjuk.
40-50 percet kelesztjük, letakarva, meleg helyen.
Amíg kel addig a szalonnát, és a hagymát összevágjuk, meg is piríthatjuk.
Kiolajozott nagy tepsibe nyújtjuk, villával megszurkáljuk, kb. 8 percig sütjük.
Rászórjuk a szalonnát, hagymát.
Megszórjuk reszelt sajttal, még 15-20 percig sütjük.
Megkenjük fokhagymás tejföllel.
Kenyérlángos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!