Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Török zsemle

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Török zsemle

50 dkg liszt
1 zacskó Dr. Oetker Instant Élesztő (lehet frissből is, akkor 1/2 kocka)
1,5 dl tejföl (vagy natúr joghurt vagy kefir)
1,5 dl étolaj
1,5 dl langyos tej
1 egész tojás
1/4 pohár cukor
1 púpozott teáskanál só

Tetejére:

1 tojássárgája
1-2 kanál tej (összekutyulva)

Magok:

szezámmag
lenmag
mák (darálatlan)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A langyos hozzávalókból a robotgéppel ruganyos tésztát dagasztatunk. Beletesszük egy dagasztótálba vagy sima műanyag tálba, és hagyjuk duplájára kelni. (Gyorsabb módszer: kelesztő tálba tesszük, lefedjük, és mehet be a mikróba, legkisebb fokozatra 5 percig, majd benn is hagyjuk, mert az biztosan huzatmentes hely, kb. 1/2 óra alatt megkel) Ezután 16 részre osztjuk, kis rudakat sodrunk belőle (nem kell lisztezni, nagyon jó kis tészta), félbehajtjuk, megcsavarjuk őket, majd feltekerjük csiga alakban, és a végét aláhajtjuk. Lekenjük a tejes - tojássárgájával, megszórjuk a magokkal, és aranybarnára sütjük kb. 200 fokon. (Nem kell előmelegíteni, közben is hadd keljen).

Tálalás

Ebből az adagból 16 darab török zsemle lesz!

Alternatív elkészítés

Isteni finom, könnyű a tésztája, fél úton a sós és az édes között, kalács-jellegű! Ez édesanyám kedvenc kelt tésztája, gyakran sütök neki ilyet! :)
Török zsemle

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!