Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Olívás ciabatta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 8 darabhoz

  • 100 g szárított paradicsom (olajban pácolt)
  • 50 ml olívaolaj
  • 50 g magozott fekete olajbogyó
  • 350 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
  • 1 csapott teáskanál só
  • 250 ml víz

Elkészítés

Előkészítés

A paradicsomot jól lecsöpögtetjük, az olajat felfogjuk. A paradicsomot és az olajbogyót apróra vágjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet az expressz élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon nyolc részre osztjuk, majd négyzet alakú zsömléket formázunk belőlük. A zsömléket a tepsibe fektetjük, majd az egészet meleg helyen 15 percig pihentetjük, míg láthatóan megnő.

Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a zsömléket megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4-5. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

A megsült zsömléket egy sütőrácsra téve hagyjuk hűlni. Legjobb langyosan kínálni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!