Sajtos kifli
Hozzávalók
Sajtos kifli
Elkészítés
Elkészítés
Liszthez hozzáadom a maradék tejet, a sót, étolajat és a tojássárgáját, majd végül a felfuttatott élesztőt és összedolgozzuk.
30 perces kelesztés után három cipóra osztjuk, és tányér nagyságúra nyújtjuk. Utána elnégyeljük és feltekerjük ezeket. A tetejét megkenjük a megmaradt tojásfehérjével és ízlés szerint szórunk rá sajtot, mákot, szezámmagot
180-fokon 25-30 percet sütjük.
Sajtos kifli
Hozzávalók
Sajtos kifli
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Liszthez hozzáadom a maradék tejet, a sót, étolajat és a tojássárgáját, majd végül a felfuttatott élesztőt és összedolgozzuk.
30 perces kelesztés után három cipóra osztjuk, és tányér nagyságúra nyújtjuk. Utána elnégyeljük és feltekerjük ezeket. A tetejét megkenjük a megmaradt tojásfehérjével és ízlés szerint szórunk rá sajtot, mákot, szezámmagot
180-fokon 25-30 percet sütjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?