Pudingos kivis batyu
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Tepsi kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Pár kivit meghámozunk és felkarikázunk.
Elkészítés
A liszthez adjuk a cukrot, a tojást, a mézet, az olvasztott vajat, a sót és a felfuttatott élesztőt.
Alaposan kidagasztjuk. Egy órát meleg helyen kelesztjük. A töltelékhez a pudingot sűrűre megfőzzük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán elnyújtjuk kb. 1,5 cm vékonyra. Kb. 18 egyenlő részre vágjuk.
Minden egyes tésztára teszünk egy kanál pudingot és pár kivi darabot, a négy sarkát összefogjuk és megcsavarjuk.
Belerakjuk az előkészített tepsibe és még ott is 30-60 percet kelesztjük.
Megkenjük olvasztott margarinnal. 30 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Amikor kivesszük a sütőből, megkenjük tejjel és letakarjuk konyharuhával.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Pudingos kivis batyu
Hozzávalók
Tésztához:
Kenéshez:
Tepsi kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Pár kivit meghámozunk és felkarikázunk.
Elkészítés
A liszthez adjuk a cukrot, a tojást, a mézet, az olvasztott vajat, a sót és a felfuttatott élesztőt.
Alaposan kidagasztjuk. Egy órát meleg helyen kelesztjük. A töltelékhez a pudingot sűrűre megfőzzük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán elnyújtjuk kb. 1,5 cm vékonyra. Kb. 18 egyenlő részre vágjuk.
Minden egyes tésztára teszünk egy kanál pudingot és pár kivi darabot, a négy sarkát összefogjuk és megcsavarjuk.
Belerakjuk az előkészített tepsibe és még ott is 30-60 percet kelesztjük.
Megkenjük olvasztott margarinnal. 30 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Amikor kivesszük a sütőből, megkenjük tejjel és letakarjuk konyharuhával.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?