Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós csiga

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

60 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 db tojássárgája
2 ek. olaj
1 csipet só
1 ek. cukor
szükség szerint tej

Töltelék:

5 dkg vaj
5 dkg margarin
3 ek. porcukor
a sütéshez olaj
2 dl Dr. Oetker Vanillincukorral édesített tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Magasfalú zománc vagy teflontepsit beolajozzuk.

Elkészítés

Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, sóval, és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. Amikor már egyenletes "szálas" a tészta, beledolgozzuk az olajat is. Kilisztezett edényben liszttel meghintve duplájára kelesztjük, majd lisztes deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Megöntözzük a megolvasztott vaj és margarin keverékének felével, meghintjük a kakaós porcukorral, és összesodorjuk, akár a bejglit. Éles késsel másfél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és az így nyert csigákat olajozott sütőlemezre tesszük. Megöntözzük a maradék vaj-margarin keverékével, és a hideg sütőbe toljuk, majd a sütőt begyújtuk, hogy a melegedés alatt is keljen a csiga. Mikor majdnem kész, a forró vaníliás tejjel megöntözzük, így sütjük készre.

Tálalás

Kb. 40 db kakaóscsiga jön ki egy adagból.

Tárolás

Ha teljesen kihűlt, érdemes konyharuhával letakarni, vagy olyan dobozban tárolni, ami jól zárható! Így nem szárad ki, és sokáig friss marad.

Alternatív elkészítés

A csigákat tölthetjük kakaós porcukor helyett fahéjjal, porcukorral vagy darált dióval összekevert porcukorral is!
Kakaós csiga Kakaós csiga Kakaós csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!