Csokis Kakaós Csiga
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
A locsoláshoz:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A megkelt tésztát nyújtódeszkára helyezzük, és egy nagy téglalapot nyújtunk belőle. Gondosan bekenjük olvasztott margarinnal, majd megszórjuk a kakaós porcukorral. Göngyölünk egyet rajta. A felülre kerülő tésztarészt mindig megkenjük olvasztott margarinnal, hogy a töltelék így is tapadjon. Ezt minden göngyölésnél ismételjük. Ha kész a tekercs, felvágjuk kb. 1,5 cm széles darabokra, olajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe helyezzük, oldalukat beolajozzuk. Előmelegített sütőbe betesszük sülni. Félkész állapotban tojással megkenjük, hogy szép pirosak legyenek. Mielőtt készen lenne, meglocsolgatjuk vaníliás tejjel. Ha megsült, várunk, míg kihűl. Tetejét csokimázzal vonjuk be.
Csokis Kakaós Csiga
Hozzávalók
Tészta:
A locsoláshoz:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A megkelt tésztát nyújtódeszkára helyezzük, és egy nagy téglalapot nyújtunk belőle. Gondosan bekenjük olvasztott margarinnal, majd megszórjuk a kakaós porcukorral. Göngyölünk egyet rajta. A felülre kerülő tésztarészt mindig megkenjük olvasztott margarinnal, hogy a töltelék így is tapadjon. Ezt minden göngyölésnél ismételjük. Ha kész a tekercs, felvágjuk kb. 1,5 cm széles darabokra, olajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe helyezzük, oldalukat beolajozzuk. Előmelegített sütőbe betesszük sülni. Félkész állapotban tojással megkenjük, hogy szép pirosak legyenek. Mielőtt készen lenne, meglocsolgatjuk vaníliás tejjel. Ha megsült, várunk, míg kihűl. Tetejét csokimázzal vonjuk be.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?