Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csokis Kakaós Csiga

marti77 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3234-marti77
Csokis Kakaós Csiga
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Péksütemények , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 4 dkg élesztő
  • 2 dl vaníliás cukros tej (az élesztő felfuttatásához)
  • 2 db tojássárgája
  • 1 nagy bögre tej
  • 10 dkg margarin olvasztva

Töltelék

A locsoláshoz

  • vaníliás tej
  • 1 db felvert tojás

Tetejére

marti77 marti77 receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a vaníliás tejben. Egy tálba tesszük a tészta többi hozzávalóját, kivéve a bögre tejet és az olvasztott margarint. Ha az élesztő felfutott, beleadjuk a tálba, összedolgozzuk, és lassanként a tejet és a margarint hozzáadogatva szépen bedagasztjuk. Kb. fél órát kell kelnie meleg helyen.
A megkelt tésztát nyújtódeszkára helyezzük, és egy nagy téglalapot nyújtunk belőle. Gondosan bekenjük olvasztott margarinnal, majd megszórjuk a kakaós porcukorral. Göngyölünk egyet rajta. A felülre kerülő tésztarészt mindig megkenjük olvasztott margarinnal, hogy a töltelék így is tapadjon. Ezt minden göngyölésnél ismételjük. Ha kész a tekercs, felvágjuk kb. 1,5 cm széles darabokra, olajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe helyezzük, oldalukat beolajozzuk. Előmelegített sütőbe betesszük sülni. Félkész állapotban tojással megkenjük, hogy szép pirosak legyenek. Mielőtt készen lenne, meglocsolgatjuk vaníliás tejjel. Ha megsült, várunk, míg kihűl. Tetejét csokimázzal vonjuk be.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!