Perec
Hozzávalók
Tèszta:
Elkészítés
Tèszta elkèszítèse
Hozzàadjuk a liszthez elkeverjük, a làgy vajjal kidagasztjuk. Kb. 10 perc kèzzel .
Kelesztjük 1 óràt majd szilikon lapon kicsit ellapìtjuk kèzzel ès 8-10 daradra osztjuk. A darabokat 35-40 cm hosszú rudakkà sodorjuk majd perec alakúra hajtjuk. (A 2 vègèt összetekerve visszahajtjuk a közepère)
Hagyjuk kelni 15-20 percet.
Addig az 1 liter vizet felforraljuk a sóval ès szódabikarbónàval.
A gyöngyöző vìzbe egyesèvel beletesszük a perecet, fèl percig főzzük fèlidőnèl àtfordìtjuk. Szilikonlappal bèlelt tepsibe tesszük a lecsepegtetett perecet ès megszórjuk magokkal vagy sajttal, akàr durva szemű sóval.
200 fokos sütőben kezdjük sütni majd 10 perc utàn visszavesszük 180 fokra ès tovàbbi 15 -20 perc alatt aranybarnàra sütjük.
Perec
Hozzávalók
Tèszta:
Elkészítés lépésről lépésre
Tèszta elkèszítèse
Hozzàadjuk a liszthez elkeverjük, a làgy vajjal kidagasztjuk. Kb. 10 perc kèzzel .
Kelesztjük 1 óràt majd szilikon lapon kicsit ellapìtjuk kèzzel ès 8-10 daradra osztjuk. A darabokat 35-40 cm hosszú rudakkà sodorjuk majd perec alakúra hajtjuk. (A 2 vègèt összetekerve visszahajtjuk a közepère)
Hagyjuk kelni 15-20 percet.
Addig az 1 liter vizet felforraljuk a sóval ès szódabikarbónàval.
A gyöngyöző vìzbe egyesèvel beletesszük a perecet, fèl percig főzzük fèlidőnèl àtfordìtjuk. Szilikonlappal bèlelt tepsibe tesszük a lecsepegtetett perecet ès megszórjuk magokkal vagy sajttal, akàr durva szemű sóval.
200 fokos sütőben kezdjük sütni majd 10 perc utàn visszavesszük 180 fokra ès tovàbbi 15 -20 perc alatt aranybarnàra sütjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?