Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Perec

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tèszta:

15 dkg finomliszt
10 dkg teljes őrlèsű tönkölyliszt
5 dkg rètesliszt
1 kk. só
2 dkg èlesztő
1,4 dl tej
2 dkg vaj
1 kk mèz
reszelt sajt , magvak a dìszìtèshez
1 l vìz
1 kk só
1 kk szódabikarbóna
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tèszta elkèszítèse

A liszteket a sóval elkeverjük, a tejet langyosra melegìtjük, elkeverjük benne a mèzet, majd az èlesztőt. Hagyjuk felfutni ( felhabosodik)
Hozzàadjuk a liszthez elkeverjük, a làgy vajjal kidagasztjuk. Kb. 10 perc kèzzel .
Kelesztjük 1 óràt majd szilikon lapon kicsit ellapìtjuk kèzzel ès 8-10 daradra osztjuk. A darabokat 35-40 cm hosszú rudakkà sodorjuk majd perec alakúra hajtjuk. (A 2 vègèt összetekerve visszahajtjuk a közepère)
Hagyjuk kelni 15-20 percet.
Addig az 1 liter vizet felforraljuk a sóval ès szódabikarbónàval.
A gyöngyöző vìzbe egyesèvel beletesszük a perecet, fèl percig főzzük fèlidőnèl àtfordìtjuk. Szilikonlappal bèlelt tepsibe tesszük a lecsepegtetett perecet ès megszórjuk magokkal vagy sajttal, akàr durva szemű sóval.
200 fokos sütőben kezdjük sütni majd 10 perc utàn visszavesszük 180 fokra ès tovàbbi 15 -20 perc alatt aranybarnàra sütjük.
Perec Perec Perec

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!