Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Foszlós csíkos kifli

Szekeres Lajosné Klári receptje https://www.sutnijo.hu/profil/20717-szekeres-lajosne-klari
Foszlós csíkos kifli
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Péksütemények , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 0,7 dl langyos tej
  • 1 kis pohár natúr joghurt (150 g)
  • csipet só
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg puha vaj
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
  • 1-2 evőkanál tej

A tetejére

  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál tej
  • 1 teáskanál cukor

Elkészítés

Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit dagasztó gépben dagasztom.
A lisztet összekeverem a sóval és cukorral.

A puha vajat, a doboz joghurtot és a tojást beleteszem a gép üstjébe, ráöntöm a lisztes keveréket, melynek közepébe kis mélyedést csinálok, ebbe belemorzsolom az élesztőt és ráöntöm a tejet. Jó lágy tésztát kapok, ha nem elég lágy, akkor teszek még hozzá 1-2 evőkanál tejet, vagy ha picit ragacsos, akkor 1-2 evőkanál lisztet, attól függően, hogy mi kívánkozik még a tésztába, lényeg, hogy jó lágy, de ne ragacsos tészta legyen! Amikor a gép végzett a dagasztással, a kikapcsolt gépben 30-40 percig kelesztem a tésztát.

2. Amikor megkelt, átgyúrom és két egyenlő részre osztom, az egyikbe belegyúrom a két evőkanál kakaóport és 1-2 evőkanál tejet is gyúrok hozzá, hogy megmaradjon a tészta ruganyossága (ne legyen kemény).
3. Lisztezett felületen/gyúrótáblán külön-külön egyforma kör alakúra nyújtom, majd egymásra illesztem a két kört és egyenlő háromszögekre vágom fel, melyeket a szélesebb részénél kezdve feltekerek, és kiflikké formázok.

4. Sütőpapíros tepsire teszem és még kb. 15 percig hagyom kelni.
5. A tojássárgát, a tejet és a cukrot összekeverem, ezzel a keverékkel lekenem a kiflik tetejét, és előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 12-13 percig sütöm. (a sütési idő sütőfüggő, hagyományos sütőben valószínű picit több ideig kell sütni)

Javaslatok, alternatív elkészítés

A jó keltészta titka a türelem ,a kelesztési idő betartása.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!