Foszlós csíkos kifli
Hozzávalók
Tésztához:
A tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
1. A tészta hozzávalóit dagasztó gépben dagasztom.
A lisztet összekeverem a sóval és cukorral.
Elkészítés
Elkészítés
3. Lisztezett felületen/gyúrótáblán külön-külön egyforma kör alakúra nyújtom, majd egymásra illesztem a két kört és egyenlő háromszögekre vágom fel, melyeket a szélesebb részénél kezdve feltekerek, és kiflikké formázok.
Elkészítés
5. A tojássárgát, a tejet és a cukrot összekeverem, ezzel a keverékkel lekenem a kiflik tetejét, és előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 12-13 percig sütöm. (a sütési idő sütőfüggő, hagyományos sütőben valószínű picit több ideig kell sütni)
Alternatív elkészítés
Foszlós csíkos kifli
Hozzávalók
Tésztához:
A tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
1. A tészta hozzávalóit dagasztó gépben dagasztom.
A lisztet összekeverem a sóval és cukorral.
Elkészítés
Elkészítés
3. Lisztezett felületen/gyúrótáblán külön-külön egyforma kör alakúra nyújtom, majd egymásra illesztem a két kört és egyenlő háromszögekre vágom fel, melyeket a szélesebb részénél kezdve feltekerek, és kiflikké formázok.
Elkészítés
5. A tojássárgát, a tejet és a cukrot összekeverem, ezzel a keverékkel lekenem a kiflik tetejét, és előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 12-13 percig sütöm. (a sütési idő sütőfüggő, hagyományos sütőben valószínű picit több ideig kell sütni)
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?