Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mákos briós

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mákos briós
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Péksütemények , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 6 darabhoz

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

  • kevés margarin

Szóráshoz

  • kevés egész mákszem

Elkészítés

Előkészítés:

A kelt tésztát a csomagoláson leírt módon a felhasználás előtt fél órával kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk atésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük

Elkészítés:

Töltelék:
A mákot összekeverjük a cukorral, a vanillincukorral és acitromhéjjal. Kevés tejjel felöntjük, hogy könnyen kenhető legyen. A tölteléket hat egyenlő részre osztjuk.

Tészta:
A kelt tésztát kitekerjük, hat egyforma méretű téglalapra vágjuk. A téglalapokra helyezzük a tölteléket úgy, hogy a széleket szabadon hagyjuk. A hosszabb oldal mentén szorosan feltekerjük a tésztadarabokat, a végeket összenyomjuk. Az így kapott hengereket brióssá formázzuk, a végeket a briós alá hajtjuk, és a tepsibe helyezzük őket. Tíz percet pihenni hagyjuk, majd megkenjük olvasztott margarinnal és kevés mákszemmel díszítjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és aranybarnára sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 18-20 perc

Sütés után a süteményeket a sütőpapírral együtt a sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Mák helyett ízlés szerint diós töltelékkel is készíthetjük a süteményt.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!