Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós csiga

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

60 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 tojássárgája
2 evőkanál olaj
csipet só
1 evőkanál cukor
szükség szerint tej

Töltelékhez:

5 dkg vaj
10 dkg margarin
3 evőkanál porcukor

A sütéshez:

2 dkg zsír vagy olaj
2 dl Dr. Oetker Vanillincukorral édesített tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, sóval és annyi langyos tejjel dagasztjuk, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. Amikor már egyenletes a tészta, beledolgozzuk az olajat is. Kilisztezett edényben duplára kelesztjük, majd ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk, megöntözzük a megolvasztott vaj és margarin keverékének felével, meghintjük a kakaós porcukorral, felcsavarjuk, másfél ujjnyi vastag szeleteket vágunk és az így nyert csigákat zsírozott vagy olajozott magas falú tepsibe szorosan egymás mellé fektetjük, megöntözzük a maradék vaj-margarin keverékkel. Hideg sütőbe tesszük, majd a sütőt begyújtjuk, hogy a melegedése alatt is keljen még a csiga. Mikor majdnem kész forró vaníliás tejjel megöntözzük, úgy sütjük készre.
Kakaós csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
66 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!