Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Tejszínes zsemle

Mazsolám receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9400-mazsolam
Tejszínes zsemle
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Péksütemények , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg cukor
  • 1 dkg só
  • 1 db tojás
  • 4 dkg élesztő
  • 1,5 dl tejszín
  • 1,5 dl tej
  • 3 dkg tejpor (elhagyható)
Mazsolám Mazsolám receptje

Elkészítés

Elkészítés

A szokásos módon bedagasztjuk a tésztát, majd a duplájára kelesztjük. Elosztjuk 6 nagy, vagy 12 kisebb részre, és formázzuk. Letakarva hagyjuk még fél órát kelni, majd tejjel lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!