Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Hamburger zsemle

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Hamburger zsemle
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Péksütemények , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

Tésztához

  • 60 dkg liszt
  • 2 kk. só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3,8 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 tojássárgája

Lekenéshez

  • 1 egész tojás felverve
  • 2 ek. szezámmag
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl tejben 1 ek. cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a sót, a margarint, a tojás sárgáját, és a maradék tejet fokozatosan adagolva kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 8 egyenlő részre osztjuk.
Zsemléket formálunk a tésztadarabokból.
Sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk.
(Érdemes távolabb tenni egymástól, mert még nőni fognak.)
Ott még kb. 45 percet kelesztjük, lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal.
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Tálalás

8 db zsemle sült belőle.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Mi dupla húsos hamburgert készítettünk belőle.

Vélemények

zsuzsa56

zsuzsa56
2013.07.31. | 20:18

Nagyon finom,és egyszerű recept.Köszönöm,hogy megosztottad velünk,nem csalódtam benne.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!