Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hamburger zsemle

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

60 dkg liszt
2 kk. só
2,5 dkg élesztő
3,8 dl tej
2 ek. cukor
5 dkg margarin
1 tojássárgája

Lekenéshez:

1 egész tojás felverve
2 ek. szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl tejben 1 ek. cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a sót, a margarint, a tojás sárgáját, és a maradék tejet fokozatosan adagolva kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 8 egyenlő részre osztjuk.
Zsemléket formálunk a tésztadarabokból.
Sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk.
(Érdemes távolabb tenni egymástól, mert még nőni fognak.)
Ott még kb. 45 percet kelesztjük, lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal.
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Tálalás

8 db zsemle sült belőle.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.

Alternatív elkészítés

Mi dupla húsos hamburgert készítettünk belőle.
Hamburger zsemle Hamburger zsemle Hamburger zsemle

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!