Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hagymás-burgonyás buci

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hagymás-burgonyás buci

40 dkg liszt
25 dkg vöröshagyma
2 dl tej
2 dkg élesztő
1 dl olaj ( oliva-napraforgó vegyesen)
10 dkg áttört főtt burgonya
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só
1 mokkáskanál ő. bors
1 mokkáskanál ő. kömény
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A langyos tejjel, a cukorral, az élesztővel és kevés liszttel kovászt készítünk. A durva ( fél - egy cm - es ) kockára vágott hagymát aranysárgára pirítjuk , félretesszük . A liszthez hozzáadjuk az áttört langyos burgonyát , a sót , a fűszereket és a kovászt , majd félig kidagasztjuk , ekkor beletesszük a kihűlt pirított hagymát az olajjal együtt és készre dagasztjuk . ( kenyértészta állagúnak kell lennie .)
Amikor kétszeresére feljött ,átgyúrjuk és kb. 16 - 20 db cipót formázunk belőle . A cipókat tepsire rakjuk , a tetejüket éles késsel bevagdaljuk, és konyharuhával letakarva megkelesztjük . Közepesen forró sütőben készre sütjük.

Alternatív elkészítés

Tej helyett el lehet készíteni a burgonya főzőlevével, vagy vízzel is ! Hagyma helyett használhatunk : Olajbogyót , vajban pirított - almareszelőn reszelt - sárgarépát , konzerv kukoricát , durvára reszelt kemény ( füstölt ) sajtot , és ezek keverékét is . stb . stb . Szendvicsként is adható egy-egy szelet felvágottal a belsejében . Nagyon finom és olcsó uzsonna és tízórai étel !
Ha megmarad főtt burgonya, vagy krumplipüré nálunk, vagy ezt ,...vagy krumpli lángost készítek belőle !
Hagymás-burgonyás buci Hagymás-burgonyás buci Hagymás-burgonyás buci

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!