Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Puding csiga

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Puding csiga
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Péksütemények , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tésztához

Pudinghoz

Ezenkívül

  • 200 g bogyós gyümölcs (ízlés szerint)
  • 100 g mogyoró (sótlan)

Előkészítés

  • A tepsit kivajazzuk és kibéleljük sütőpapírral. A mogyorót durva darabokra törjük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Elkészítés

Tészta:
A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, amíg a tészta láthatóan megnő.

Puding:
A pudingot a tasakon feltüntetett utasítás szerint a tej és a cukor hozzáadásával elkészítjük. A még forró pudinghoz hozzáadjuk a túrót és hagyjuk a masszát kihűlni. Miközben a massza hűl, többször keverjük meg.

A tésztát 5 mm vastag lappá nyújtjuk. A pudingot egyenletesen elsimítjuk rajta. A bogyós gyümölcsöket és a mogyorót egyenletesen elosztjuk a puding rétegen. A tésztát lentről indítva feltekerjük. A roládot 20 szeletre felvágjuk. A szeleteket a tepsibe fektetjük és további 25 percig pihentetjük.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-30 perc

Miután a sütemény megsült, sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A mogyorót helyettesíthetjük dióval is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!