Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Puding csiga

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Puding csiga
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Péksütemények , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tésztához

Pudinghoz

Ezenkívül

  • 200 g bogyós gyümölcs (ízlés szerint)
  • 100 g mogyoró (sótlan)

Előkészítés

  • A tepsit kivajazzuk és kibéleljük sütőpapírral. A mogyorót durva darabokra törjük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Elkészítés

Tészta:
A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, amíg a tészta láthatóan megnő.

Puding:
A pudingot a tasakon feltüntetett utasítás szerint a tej és a cukor hozzáadásával elkészítjük. A még forró pudinghoz hozzáadjuk a túrót és hagyjuk a masszát kihűlni. Miközben a massza hűl, többször keverjük meg.

A tésztát 5 mm vastag lappá nyújtjuk. A pudingot egyenletesen elsimítjuk rajta. A bogyós gyümölcsöket és a mogyorót egyenletesen elosztjuk a puding rétegen. A tésztát lentről indítva feltekerjük. A roládot 20 szeletre felvágjuk. A szeleteket a tepsibe fektetjük és további 25 percig pihentetjük.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-30 perc

Miután a sütemény megsült, sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A mogyorót helyettesíthetjük dióval is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató