Zsemle halloween alkalmából
Hozzávalók
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a burgonyapelyhet (vagy a megfőtt és megtört burgonyát), a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a maradék tejet és a tejfölt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 8 egyenlő részre vágjuk.
Csinos zsemléket formázunk. Tenyerünkkel kicsit ellapítjuk.
Egy tiszta, hosszabb élű ollóval 7 bevágást ejtünk a zsemléken úgy, hogy a közepükön hagyunk kb. 1,5 cm átvágatlan részt.
Egy szál ropit eltörünk és a zsemle közepébe szúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsi fektetjük.
A sütőt előmelegítjük.
A zsemléket 20 percet hagyjuk kelni.
Lespricceljük vízzel.
20 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Tálalás
Tárolás
Zsemle halloween alkalmából
Hozzávalók
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a burgonyapelyhet (vagy a megfőtt és megtört burgonyát), a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a maradék tejet és a tejfölt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 8 egyenlő részre vágjuk.
Csinos zsemléket formázunk. Tenyerünkkel kicsit ellapítjuk.
Egy tiszta, hosszabb élű ollóval 7 bevágást ejtünk a zsemléken úgy, hogy a közepükön hagyunk kb. 1,5 cm átvágatlan részt.
Egy szál ropit eltörünk és a zsemle közepébe szúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsi fektetjük.
A sütőt előmelegítjük.
A zsemléket 20 percet hagyjuk kelni.
Lespricceljük vízzel.
20 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?