Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zsemle halloween alkalmából

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 tk. cukor
2 kk. só
0,5 dl olaj
2 ek. tejföl
2 ek. burgonyapehely (vagy 1 nagyobb burgonya)

Tetejére:

4 szál ropi
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a burgonyapelyhet (vagy a megfőtt és megtört burgonyát), a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a maradék tejet és a tejfölt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 8 egyenlő részre vágjuk.
Csinos zsemléket formázunk. Tenyerünkkel kicsit ellapítjuk.
Egy tiszta, hosszabb élű ollóval 7 bevágást ejtünk a zsemléken úgy, hogy a közepükön hagyunk kb. 1,5 cm átvágatlan részt.
Egy szál ropit eltörünk és a zsemle közepébe szúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsi fektetjük.
A sütőt előmelegítjük.
A zsemléket 20 percet hagyjuk kelni.
Lespricceljük vízzel.
20 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.

Tálalás

8 db zsemle készül ebből az adagból.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.
Zsemle halloween alkalmából Zsemle halloween alkalmából

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!