Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos háromszög

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

40 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
5 dkg kristálycukor
2,5 dl tej
pici só
1 dl étolaj

Töltelékhez:

25 dkg darált mák
15 dkg porcukor
1,5 dl víz
1 citrom reszelt héja
őrölt fahéj (elhagyható)

A tészta lekenéséhez:

1 darab tojás felverve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Kovászt készítünk (1 dl langyos tejben elkeverjük az élesztő, 1 teáskanálnyi cukrot és egy fél evőkanál lisztet), meleg helyen felfuttatjuk.
A lisztet tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a maradék cukrot, a pici sót, az olajat, a felfuttatott kovászt és a maradék langyos tejet. Jól összegyúrjuk, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Elkészítjük a máktölteléket. A vizet a cukorral sziruppá főzzük, felforraljuk. A mákhoz adjuk a citromhéjat, a fahéjat, majd a forró szirupot. Elkeverjük és hűlni hagyjuk.
A megkelt tésztát vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a máktöltelékkel és szorosan feltekerjük.
Háromszögekre vágjuk, majd megkenjük a felvert tojással.
Előmelegített sütőben, 180 fokon pirosra sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Mákos háromszög

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!