Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós/diós/fahéjas csigák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós/diós/fahéjas csigák

40 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
25 dkg margarin + egy kicsi a tészta lekenéséhez
3 dl tej
5 cl olaj
2 tojássárgája
5 dkg porcukor
2,5 dkg élesztő
pici só

Ízesítéshez:

kristálycukor / vanília cukor
őrölt fahéj
darált dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A vajat vegyük ki, hogy jó puha legyen.

Elkészítés

A vaj 80 és a liszt 20%-át összegyúrjuk, téglatestet formázunk belőle és berakjuk a hűtőbe. (Mielőtt használni akarjuk, előtte vegyük ki egy 5-10 perccel)
A maradék vajat és lisztet egy nagy tálba teszem, hozzáadom az olajat, a sót, a porcukrot és a sárgáját.
(A porcukrot és a sárgáját soha ne egymás után tegyük bele, mert csomós lesz a porcukor)
Az tejet felrakjuk közepes lángra, (csak langyos legyen), szórunk bele pici lisztet és pici porcukrot, majd ha langyos, belemorzsoljuk az élesztőt, lezárjuk a gázt, lefedjük egy kistányérral vagy fedővel.
Felfuttatjuk az élesztőt a tejben.
Ha ez megvan, hozzáöntjük a lisztes keverékünkhöz, és jól összegyúrjuk.
Leszórjuk a tetejét pici liszttel, lefóliázzuk légmentesen, szobahőmérsékleten pihentetjük, míg meg nem kel.
Jól meglisztezett nyújtódeszkára kiborítjuk, 4 fület hajtunk neki (fent, lent, jobbra, balra), a közepét púposabban hagyjuk.
A már kivett vajas részünket ráhelyezzük a púposabb részre, majd az egymással szembe levő füleket ráhajtjuk, úgy, hogy jól befedjék a vajas tömböt. (Mindegyikről leseperjük a lisztet, mielőtt ráhajtanánk a másikat)
Elnyújtjuk 1 cm vastagra, majd gondolatban 3 fele osztom a tésztát, és így hajtogatom be. Elfordítjuk 90°-al, majd újra elnyújtjuk.
Most 4 részre osztjuk gondolatban a tésztát, és 4-be hajtogatjuk.
Berakjuk a hűtőbe egy negyed órára pihenni.
Újra kinyújtjuk, megint behajtjuk egy 4-esbe, és ismét pihentetjük negyed órát a hűtőben.
Ha ez megvolt, ismét kinyújtjuk 1 cm vastagra, lekenjük olvasztott vajjal az egész felületet, majd jól megszórjuk a cukrozott ízesítőnkkel. Kicsit rányomkodjuk a kezünkkel, hogy rátapadjon.
Alulról fölfelé feltekerjük, kb. 3 cm-es darabokra szeleteljük.
Sütőpapíros tepsire, elfektetve helyezzük őket, a szélét az aljára lehet hajtani és kicsit kihajtogatjuk a rétegeket, mintha egy rózsát akarnánk csinálni.
220°C-on sütjük kb. 20 percig, kihűlés után vaníliás porcukorral megszórjuk.

Tálalás

Kb. 25 darab lett nekem belőle.

Tárolás

Légmentesen dobozban vagy fólia alatt, hogy ne száradjon ki hamar.
Kakaós/diós/fahéjas csigák Kakaós/diós/fahéjas csigák Kakaós/diós/fahéjas csigák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!