Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós csigák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
0,5 kk. só
2,5 dkg friss élesztő
2 dl tej
3 ek. cukor
1 ek. méz
5 dkg margarin
1 tojás

Töltelékhez:

3 púpos ek. cukor
3 ek. olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk 1 ek. cukorral, a meleg, de nem forró tejben.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, vaníliás cukrot, a mézet, a margarint, a tojássárgáját és a felfutott élesztőt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Amíg kel, a töltelékhez a cukrot a kakaóporral elkeverjük.
A megkelt tésztát egészen enyhén lisztezett felületre borítjuk.
3-4 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
Lekenjük olajjal.
Megszórjuk a cukros kakaóval.
A hosszabbik oldaláról kezdve szorosan feltekerjük.
Kb. 2 cm vastag csigákat vágunk le.
Sütőpapírral bélelt tepsi sorakoztatjuk, helyet hagyva a csigák között, mert még nőni fognak.
Előmelegítjük a sütőt és a tepsiben még 30 percet kelesztjük.
180 fokon 15 perc alatt a középső bordamagasságon hőlégkeveréssel megsütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tálalás

15 db csiga.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig puha marad.
Kakaós csigák Kakaós csigák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!