Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kakaós csigák

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Kakaós csigák
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Péksütemények , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 0,5 kk. só
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 3 ek. cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 ek. méz
  • 5 dkg margarin
  • 1 tojás

Töltelékhez

veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk 1 ek. cukorral, a meleg, de nem forró tejben.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, vaníliás cukrot, a mézet, a margarint, a tojássárgáját és a felfutott élesztőt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Amíg kel, a töltelékhez a cukrot a kakaóporral elkeverjük.
A megkelt tésztát egészen enyhén lisztezett felületre borítjuk.
3-4 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
Lekenjük olajjal.
Megszórjuk a cukros kakaóval.
A hosszabbik oldaláról kezdve szorosan feltekerjük.
Kb. 2 cm vastag csigákat vágunk le.
Sütőpapírral bélelt tepsi sorakoztatjuk, helyet hagyva a csigák között, mert még nőni fognak.
Előmelegítjük a sütőt és a tepsiben még 30 percet kelesztjük.
180 fokon 15 perc alatt a középső bordamagasságon hőlégkeveréssel megsütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tálalás

15 db csiga.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig puha marad.

Vélemények

FogdMargó

FogdMargó
2014.04.09. | 13:00

Barátnőm kérésére elkészítettem ezt a finomságot, ami nagyon gyorsan el is fogyott, Köszönet a receptért, nekem 18 db lett belőle, mégis kevés volt.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató