Hamburger zsemlék (vagy vajas puffancs)
Hozzávalók
Hamburger zsemlék (vagy vajas puffancs)
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Áttesszük egy kelesztő tálba, lefedjük, és fél órát kelesztjük langyos helyen. 8 részre osztjuk a konyhai mérleg segítségével (lehet szemmérték alapján is), és begombócoljuk őket (kívülről finoman hajtogatjuk befelé), és a sima, szép felével fölfelé tesszük a sütőpapíros tepsire (lehetőleg alacsony szélű legyen). Bekenjük mindegyiket vizes tojássárgájával, és betesszük a sütőbe a legalacsonyabb hőfokra kb. 10 percre (nem kell előmelegíteni), hogy keljenek szép magasra. Kivesszük, és előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Ismét lekenjük a vizes tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal. Lehet más egyébbel is (mák, reszelt sajt, köménymag, napraforgómag, tökmag, lenmag, stb.) de ki is hagyhatjuk. Végül annyi a dolgunk, hogy aranybarnára süssük. Gyorsan megsül!
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Hamburger zsemlék (vagy vajas puffancs)
Hozzávalók
Hamburger zsemlék (vagy vajas puffancs)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Áttesszük egy kelesztő tálba, lefedjük, és fél órát kelesztjük langyos helyen. 8 részre osztjuk a konyhai mérleg segítségével (lehet szemmérték alapján is), és begombócoljuk őket (kívülről finoman hajtogatjuk befelé), és a sima, szép felével fölfelé tesszük a sütőpapíros tepsire (lehetőleg alacsony szélű legyen). Bekenjük mindegyiket vizes tojássárgájával, és betesszük a sütőbe a legalacsonyabb hőfokra kb. 10 percre (nem kell előmelegíteni), hogy keljenek szép magasra. Kivesszük, és előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Ismét lekenjük a vizes tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal. Lehet más egyébbel is (mák, reszelt sajt, köménymag, napraforgómag, tökmag, lenmag, stb.) de ki is hagyhatjuk. Végül annyi a dolgunk, hogy aranybarnára süssük. Gyorsan megsül!
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?