Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Töltött kiflik

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Töltött kiflik

60 dkg hagymás, tört burgonya
50 dkg sima liszt
10 dkg rétes liszt
3 dkg friss élesztő
1,5 dl tej
2 evőkanál, olvasztott kacsazsír
3 tojás sárgája + 1 a kenéshez
1 csipetnyi cukor
frissen őrölt bors

A töltelékhez:

3-4 db különböző ízesítésű ömlesztett kockasajt
1 kisebb fej hagyma
3-4 db gomba
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 csipet oregánó
pár levélke friss bazsalikom
1 kis babérlevél
1 csipet kakukkfű
1 csipet cukor
1 gerezd fokhagyma
bors
2-3 evőkanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A hagymás burgonya helyett, lehet sima főtt, áttört burgonyából is készíteni, de szerintem ez attól lett ilyen finom, mert ez a hagymás burgonyából készült. Egy fej hagymát felaprítok, de nem túl finomra, majd egy-két kanálnyi zsíron megpirítom, a főtt burgonyát áttöröm, és hozzáadom a hagymához, és összesütöm egy kissé. Sózom, borsozom.
Az élesztőt egy kevés langyos tejben egy csipetnyi cukorral felfuttatom, közben a liszteket átszitálva hozzáadom a burgonyához a többi hozzávalóval együtt, majd a felfutott élesztővel bedagasztom a tésztát.
Jól kidolgozom, majd lisztezett deszkára teszem, a tetejére fordítom a tálat, és így a duplájára kelesztem. Miután megkelt, fél centi vastagra nyújtom, és nagyjából egyforma kockákra vágom. A kockákat egyenként megkenem a töltelékkel, majd feltekerem és szilikon lappal bélelt tepsire teszem és hagyom őket még 25-30 percig kelni, majd a tetejüket megkenem tojás sárgájával és előmelegített sütőben, 190 fokon 30-40 perc alatt készre sütöm.
A töltelékhez:
A hagymát apróra vágom, kevés zsíron megpirítom, majd a felét átteszem egy másik, kisebb serpenyőbe. Az egyik felére ráteszem a paradicsom pürét, kicsit pirítom, teszek hozzá kevés vizet, beleteszem a babérlevelet, az oregánót, bazsalikomot, sót, borsot, a fokhagymát, egy csipetnyi cukrot és sűrű mártássá főzöm.
A hagyma másik felére ráteszem a nagyon vékony szeletekre vágott gombát, sózom, borsozom, majd miután megpirult, hozzáadok egy csipet kakukkfüvet. Tölthetjük a kifliket sajttal és a gombával, vagy a paradicsomos alapra is tehetünk a gombából, de gazdagíthatjuk apróra vágott sonkával is.

Tálalás

18-20 darab
Töltött kiflik Töltött kiflik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!