Töltött kiflik
Hozzávalók
Töltött kiflik
A töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
Az élesztőt egy kevés langyos tejben egy csipetnyi cukorral felfuttatom, közben a liszteket átszitálva hozzáadom a burgonyához a többi hozzávalóval együtt, majd a felfutott élesztővel bedagasztom a tésztát.
Jól kidolgozom, majd lisztezett deszkára teszem, a tetejére fordítom a tálat, és így a duplájára kelesztem. Miután megkelt, fél centi vastagra nyújtom, és nagyjából egyforma kockákra vágom. A kockákat egyenként megkenem a töltelékkel, majd feltekerem és szilikon lappal bélelt tepsire teszem és hagyom őket még 25-30 percig kelni, majd a tetejüket megkenem tojás sárgájával és előmelegített sütőben, 190 fokon 30-40 perc alatt készre sütöm.
A töltelékhez:
A hagymát apróra vágom, kevés zsíron megpirítom, majd a felét átteszem egy másik, kisebb serpenyőbe. Az egyik felére ráteszem a paradicsom pürét, kicsit pirítom, teszek hozzá kevés vizet, beleteszem a babérlevelet, az oregánót, bazsalikomot, sót, borsot, a fokhagymát, egy csipetnyi cukrot és sűrű mártássá főzöm.
A hagyma másik felére ráteszem a nagyon vékony szeletekre vágott gombát, sózom, borsozom, majd miután megpirult, hozzáadok egy csipet kakukkfüvet. Tölthetjük a kifliket sajttal és a gombával, vagy a paradicsomos alapra is tehetünk a gombából, de gazdagíthatjuk apróra vágott sonkával is.
Tálalás
Töltött kiflik
Hozzávalók
Töltött kiflik
A töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az élesztőt egy kevés langyos tejben egy csipetnyi cukorral felfuttatom, közben a liszteket átszitálva hozzáadom a burgonyához a többi hozzávalóval együtt, majd a felfutott élesztővel bedagasztom a tésztát.
Jól kidolgozom, majd lisztezett deszkára teszem, a tetejére fordítom a tálat, és így a duplájára kelesztem. Miután megkelt, fél centi vastagra nyújtom, és nagyjából egyforma kockákra vágom. A kockákat egyenként megkenem a töltelékkel, majd feltekerem és szilikon lappal bélelt tepsire teszem és hagyom őket még 25-30 percig kelni, majd a tetejüket megkenem tojás sárgájával és előmelegített sütőben, 190 fokon 30-40 perc alatt készre sütöm.
A töltelékhez:
A hagymát apróra vágom, kevés zsíron megpirítom, majd a felét átteszem egy másik, kisebb serpenyőbe. Az egyik felére ráteszem a paradicsom pürét, kicsit pirítom, teszek hozzá kevés vizet, beleteszem a babérlevelet, az oregánót, bazsalikomot, sót, borsot, a fokhagymát, egy csipetnyi cukrot és sűrű mártássá főzöm.
A hagyma másik felére ráteszem a nagyon vékony szeletekre vágott gombát, sózom, borsozom, majd miután megpirult, hozzáadok egy csipet kakukkfüvet. Tölthetjük a kifliket sajttal és a gombával, vagy a paradicsomos alapra is tehetünk a gombából, de gazdagíthatjuk apróra vágott sonkával is.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?