Túrós táska
Hozzávalók
Túrós táska
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, a maradék hozzávalót a (hűtős nélkül) hozzáadjuk, a tejet apránként, és összegyúrjuk.
Cipót formálunk. Tetejét keresztben bevágjuk, fóliával letakarva 30 percet asztalon pihentetjük.
A bevágást négyfelé széthajtjuk, beletesszük a hűtős margarint, visszahajtjuk a tésztát, és két-három cm-re kinyújtjuk, és
1. Háromba hajtjuk.
2. 90 fokkal elfordítjuk a tésztát és négybe hajtjuk.
3. Hűtőben pihentetjük egy órát.
1-3 pontot még kétszer ismételjük.
8-10 mm-re kinyújtjuk, 10X10cm-es négyzetekre vágjuk, a sarkait tojással megkenjük.
Az összekevert túróból minden négyzetre 25 grammot teszünk.
A sarkokat átlós irányban egymásra hajtjuk.
Sütőpapíros lemezen 15 percet pihentetjük, egész tojással lekenjük.
210 fokos gőzös sütőben 15 percig sütjük.
Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Túrós táska
Hozzávalók
Túrós táska
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, a maradék hozzávalót a (hűtős nélkül) hozzáadjuk, a tejet apránként, és összegyúrjuk.
Cipót formálunk. Tetejét keresztben bevágjuk, fóliával letakarva 30 percet asztalon pihentetjük.
A bevágást négyfelé széthajtjuk, beletesszük a hűtős margarint, visszahajtjuk a tésztát, és két-három cm-re kinyújtjuk, és
1. Háromba hajtjuk.
2. 90 fokkal elfordítjuk a tésztát és négybe hajtjuk.
3. Hűtőben pihentetjük egy órát.
1-3 pontot még kétszer ismételjük.
8-10 mm-re kinyújtjuk, 10X10cm-es négyzetekre vágjuk, a sarkait tojással megkenjük.
Az összekevert túróból minden négyzetre 25 grammot teszünk.
A sarkokat átlós irányban egymásra hajtjuk.
Sütőpapíros lemezen 15 percet pihentetjük, egész tojással lekenjük.
210 fokos gőzös sütőben 15 percig sütjük.
Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?