Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kakaós csiga

Mazsola16 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5696-mazsola16
Kakaós csiga
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Péksütemények , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 5 dkg friss élesztő
  • 10 dkg vaj
  • 0,5 teáskanál só
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db tojás

Ezenkívül

  • A dagasztás alatt még további 10-15 dkg lisztet vesz fel a tészta, ez lisztfüggő.

Töltelékhez

Mazsola16 Mazsola16 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Tálba öntjük a langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne.
A sütőt előmelegítjük 200°-ra.

Felolvasztjuk a vajat majd azt is az élesztős tejhez adjuk. Keverjük bele a sót, cukrot és tojást. Tálba tesszük a lisztet és hozzáöntjük a tejes masszát. Keverjük össze, majd kezdjük el jól összedolgozni, itt fokozatosan adagoljunk még hozzá annyi lisztet és addig dagasszuk, míg lágy tésztát kapunk. Tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyre téve 40 percig kelesztjük. Lisztezett deszkára tesszük, és jó nagyra kinyújtjuk.
A vajat egy tálban kihabosítjuk, hozzáadjuk a kakaót és cukrot, majd jól elkeverjük, majd megkenjük vele a tésztát és jó szorosan feltekerjük. 1,5-2 cm széles szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsin 20 percig pihentetjük. 10-15 percig sütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!