Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bajor zsömle

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Bajor zsömle

25 dkg rétesliszt
25 dkg finomliszt
2 dl tej
5 dkg Dr. friss élesztő
3 evőkanál olaj
2 kávéskanál só
2 kávéskanál cukor
1-2 dl langyos víz

A kifőzéshez:

5 dkg szódabikarbóna
1 kávéskanál só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

200°ra előmelegítjük a sütőt.

Elkészítés

Egy kis tálba tesszük a langyos tejet, hozzáadjuk a cukrot 1 evőkanál lisztet és belemorzsoljuk az élesztőt. 10 perc alatt felfuttatjuk.
Tálba tesszük a két féle lisztet és jól összekeverjük. Hozzá a többi hozzávalót, a felfuttatott élesztőt és apránként annyi vizet, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk, letakarva meleg helyen fél órát kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán 10 egyenlő darabra vágjuk. Hosszú, vékony rúddá sodorjuk és pereceket formázunk belőlük
Egy nagy edénybe teszünk vizet, beletesszük a sót, szódabikarbónát és felforraljuk.
A pereceket egyesével a vízbe tesszük egy lapát segítségével, összesen fél percig főzzük úgy, hogy közbe megfordítjuk őket. (kicsit megnőnek). A vízből mikor kivesszük sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. Most lehet megszórni durvább szemű sóval, szezámmaggal.
Letakarva 30 percig pihentetjük, majd 20 perc alatt szép barnára sütjük őket.

Alternatív elkészítés

Ha szép fényes pereceket szeretnénk a sütőből kivéve azonnal még melegen tejjel vékonyan megkenhetjük.
Bajor zsömle

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!