Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós stanglik

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrós stanglik

50 dkg liszt
1 csapott evőkanál tengeri só /1 dkg/
2,5 dkg friss élesztő
2 dl rizstej
1 teáskanál gyümölcscukor
1 dl étolaj
25 dkg túró
1 tojás

Tetejére:

1 tojássárgája
2-3 dkg pannónia sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A langyos cukros tejben az élesztő felfuttatása.

Elkészítés

A túró áttörése és a liszttel, sóval, olajjal, tojással és a felfuttatott élesztővel a tésztát jól kidagasztjuk. Kelni hagyjuk langyos helyen kb. 1 órát. Mikor a duplájára nőt átgyúrjuk, és 6 részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra kb. 10-12 cm-re és a szélesebb oldaláról szorosan feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Kb. 40 percet még kelesztjük. megkenjük a tojássárgájával és reszelt sajtot teszünk rá. Előmelegített sütőben 180 c fokon kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Tálalás

6 db lett.

Tárolás

Szobahőmérsékleten nejlon tasakban.

Alternatív elkészítés

Másnap is nagyon finom volt. Kenyérsütőgép dagasztó programjával is elkészíthető, a begyúrás és kelesztés.
Túrós stanglik Túrós stanglik Túrós stanglik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!