Túrós táska
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk a többi hozzávalóhoz. A tejet fokozatosan adjuk hozzá, és gyúrjunk egy lágy kelt tésztát. Meleg helyen letakarva kelesszük.
Amíg kel a tészta, készítsük el a tölteléket.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá.
A túrót törjük át villával és keverjük ki a tojássárgával, a kristály és vaníliás cukorral, a búzadarával és a reszelt citrom héjával. Majd a keményre vert tojásfehérje habot lazán keverjük hozzá.
A tésztát nyújtsuk 3 mm vastagságúra és vágjuk 10 * 10 cm-es négyzetekre. A közepére tegyünk egy evőkanálnyi tölteléket, majd a négy sarkát középen fogjuk össze, és egy kicsit csavarjuk meg, majd kenjük le a tetejüket tojással. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15-20 perc alatt süssük készre.
Tálalás
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Alternatív elkészítés
Túrós táska
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk a többi hozzávalóhoz. A tejet fokozatosan adjuk hozzá, és gyúrjunk egy lágy kelt tésztát. Meleg helyen letakarva kelesszük.
Amíg kel a tészta, készítsük el a tölteléket.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá.
A túrót törjük át villával és keverjük ki a tojássárgával, a kristály és vaníliás cukorral, a búzadarával és a reszelt citrom héjával. Majd a keményre vert tojásfehérje habot lazán keverjük hozzá.
A tésztát nyújtsuk 3 mm vastagságúra és vágjuk 10 * 10 cm-es négyzetekre. A közepére tegyünk egy evőkanálnyi tölteléket, majd a négy sarkát középen fogjuk össze, és egy kicsit csavarjuk meg, majd kenjük le a tetejüket tojással. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15-20 perc alatt süssük készre.
Tálalás
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?