Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fonott zsemlék

Mazsolám receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9400-mazsolam
Fonott zsemlék
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Péksütemények , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

Tetejére

  • tojás
  • magok (elhagyható)
Mazsolám Mazsolám receptje

Elkészítés

Elkészítés

Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a túróval, joghurttal, sóval, és az olajjal végül hozzáöntjük az élesztős tejet is. Bedagasztjuk a tésztát és letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. 8 részre osztjuk, gömbölyítjük, majd újra letakarjuk és 15 percig hagyjuk pihenni. Egyenként kb. 40 cm hosszúra sodorjuk, majd befonjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és 30 percet hagyjuk kelni. Tojással lekenjük és magokkal megszórjuk. De akár reszelt sajttal is megszórhatjuk, vagy hagyhatjuk simán is!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!