Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Foszlós csíkos kiflik mogyorókrémmel

Mazsolám receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9400-mazsolam
Foszlós csíkos kiflik mogyorókrémmel
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Péksütemények , Egyéb sütemények

Hozzávalók

16 db kis kiflihez

  • 40 dkg liszt
  • 0,7 dl tej
  • 150 g joghurt
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 4 ek. cukor
  • 5 dkg szobahőmérsékletű margarin
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez 2 ek. tejjel elkeverve

Töltelék

  • mogyorókrém
Mazsolám Mazsolám receptje

Elkészítés

Elkészítés

Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk a tésztát. 2 részre osztjuk, az egyiket simán félretesszük, a másikba pedig beledolgozzuk a kakaós tejet. A kakaóshoz adhatunk még pár kanál lisztet, ha lágynak találnánk a tésztát. Így kapunk egy sima, sárga tésztát és egy kakaósat. Letakarva 40 percig kelesztjük meleg helyen. Amikor megkelt mind a kettőt 2 részre osztjuk. Majd mindegyiket kinyújtjuk egyformára és 2-2 különbözőt összerakunk. Én még így is nyújtottam rajta, hogy alaposan összetapadjanak. Az egyiket úgy fordítjuk, hogy felül legyen a sárga tészta alul a kakaós, a másikat pedig pont fordítva felül a kakaós legyen, alul pedig a sima, sárga. Felvágjuk 8-8 cikkre, és a hosszabbik oldalára teszünk 1-1 tk. mogyorókrémet és feltekerjük. Én behajtottam az alsó két csücskét, hogy ne folyjon ki a töltelék, de volt, amelyik így is megszökött.
Sütőpapíros tepsiben 15 percig hagyom még kelni, majd tejjel lekenve, 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Rácsra téve hűlni hagyjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!