Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós csigák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

20 dkg liszt
1 csipet só
1 dkg friss élesztő
0,5 dl tej
1 kk. cukor
10 dkg vaj

Töltelékhez:

2 tojásfehérje
18 dkg porcukor
1 kisebb citrom reszelt héja
1 tk. citromlé
10 dkg dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral megszórva hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt is és jól összedolgozzuk a tésztát.
Letakarva, meleg helyen pihentetjük kb. 30 percet.
A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A diót ledaráljuk.
A tojásfehérjéket gépi habverővel kemény habbá verjük a citromlével, majd a porcukrot is hozzáadva tovább verjük pár percig.
Hozzákeverjük a darált diót és belereszeljük a citrom héját.
A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra elnyújtjuk, ami nekem kb. 25*30 cm lett.
Egyenletesen elkenjük rajta a diós habot.
A szélesebb oldaláról kezdve szorosan feltekerjük.
Egy éles késsel kb. 1,5-2 cm vastag szeleteket vágunk, két tenyerünk között kicsit kerek formára igazítjuk.
A sütőpapíros tepsibe fektetjük, a csigák között kevés helyet hagyva.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 200 fokon 10 percet sütjük hőlégkeveréssel, majd további 12 percet 170 fokon.
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás

14 db csiga lett belőle.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig friss marad.
Diós csigák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!