Mákos csiga
Hozzávalók
Mákos csiga
Mákos töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Hólyagosra kidolgozzuk, majd belevegyítjük a langyos zsiradékot.
Letakarva kétszeresére kelesztjük, lisztezett deszkára borítjuk, és vékonyra kinyújtjuk.
Elkészítjük a tölteléket.
Ehhez 30 dkg darált mákot, 20 dkg cukorral,1 vaníliás cukorral, és annyi tejjel leforrázunk, hogy jól kenhető masszát kapjunk.
Rákenjük a kinyújtott tésztára, és felcsavarjuk.
Felcsavarjuk, mint a bejglit, kétujjnyi vastagságúra vagdaljuk, és kivajazott muffin formába rakjuk.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük.
Mikor megsültek, vaníliás cukros tejjel lekenjük, és pár percre visszatesszük a sütőbe.
Mákos csiga
Hozzávalók
Mákos csiga
Mákos töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Hólyagosra kidolgozzuk, majd belevegyítjük a langyos zsiradékot.
Letakarva kétszeresére kelesztjük, lisztezett deszkára borítjuk, és vékonyra kinyújtjuk.
Elkészítjük a tölteléket.
Ehhez 30 dkg darált mákot, 20 dkg cukorral,1 vaníliás cukorral, és annyi tejjel leforrázunk, hogy jól kenhető masszát kapjunk.
Rákenjük a kinyújtott tésztára, és felcsavarjuk.
Felcsavarjuk, mint a bejglit, kétujjnyi vastagságúra vagdaljuk, és kivajazott muffin formába rakjuk.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük.
Mikor megsültek, vaníliás cukros tejjel lekenjük, és pár percre visszatesszük a sütőbe.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?