Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos csiga

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mákos csiga

1/2 kg liszt
2 dkg élesztő
5-6 dkg vaj vagy libazsír
reszelt citromhéj és/vagy vanília
1 kiskanál só
3 evőkanál cukor
2,5-3 dl tej

Mákos töltelékhez:

30 dkg mák
20 dkg cukor
fahéj
tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Mákot ledaráljuk, sütőt bekapcsoljuk.

Elkészítés

Ha az élesztő megkelt, hozzátesszük a többi anyagot a zsiradék kivételével, és annyi tejet hogy, megfelelő keménységű legyen.
Hólyagosra kidolgozzuk, majd belevegyítjük a langyos zsiradékot.
Letakarva kétszeresére kelesztjük, lisztezett deszkára borítjuk, és vékonyra kinyújtjuk.
Elkészítjük a tölteléket.
Ehhez 30 dkg darált mákot, 20 dkg cukorral,1 vaníliás cukorral, és annyi tejjel leforrázunk, hogy jól kenhető masszát kapjunk.
Rákenjük a kinyújtott tésztára, és felcsavarjuk.
Felcsavarjuk, mint a bejglit, kétujjnyi vastagságúra vagdaljuk, és kivajazott muffin formába rakjuk.

Tárolás

Hűvös helyen.

Alternatív elkészítés

Forma hiányában tepsibe is rakhatjuk, egymástól távol, hogy ne ragadjanak össze.
Előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük.
Mikor megsültek, vaníliás cukros tejjel lekenjük, és pár percre visszatesszük a sütőbe.
Mákos csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!