Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gyors túrós pogácsa

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Gyors túrós pogácsa
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Pogácsák kelt tésztából , Pogácsák , Sós aprósütemények

Hozzávalók

Tészta

  • 50 dkg túró/sovány/
  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg vaj
  • 2 dkg só
  • 3 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 2 egész tojás (kenéshez)

Tetejére

  • 1 egész felvert tojás
  • szezámmag
  • köménymag
MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Tészta:

A hozzávalókat simára összegyúrjuk. Letakarva 20 percre hűtőbe tesszük.
Kivesszük a hűtőből és vékonyra nyújtjuk, az egyik felét megkenjük a felvert tojással és ráhajtjuk a másik felét. 90 fokra elforgatjuk, megint kisodorjuk és megkenjük az egyik felét a felvert tojással, ráhajtjuk a másik felét, ezt még egyszer megismételjük. Majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét berácsozzuk és kiszaggatjuk, kb.4 cm átmérőjű szaggatóval. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és megkenjük a tetejét a felvert tojással, majd megszórjuk a magokkal. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, addig pihen a pogácsa. Szép aranyszínűre sütjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

110 db lett belőle, csak nagyon hamar elfogyott!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!