Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Hagymás pogácsa

Rezuka receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2981-rezuka
Hagymás pogácsa
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Pogácsák kelt tésztából , Pogácsák

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 12,5 dkg puha margarin
  • 1 nagy vagy 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 ek olíva olaj
  • 2 dkg só
  • 2,5 dkg élesztő
  • kb. 1 dl langyos tej
  • 1 tk cukor
  • 2 tojássárgája
  • 0,8 dl tejföl
  • tojásfehérje (a kenéshez)
Rezuka Rezuka receptje

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A hűtött hozzávalókat felhasználás előtt hagyjuk szobahőmérsékleten "melegedni".

A hagymát kb. fél cm-es kockákra vágjuk, majd egy evőkanál olíva olajon jól megpirítjuk. Kissé megsózzuk, esetleg borsot is tehetünk rá.
Az élesztőt kevés cukorral a tejben felfuttatjuk.
A tejfölt elkeverjük a tojással.
Az alapanyagokat jól összegyúrjuk, a hagymát is beleértve.
Meleg helyen hagyjuk jól megkelni.
Két cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és a tepsin hagyjuk még egy keveset kelni. Megkenjük tojásfehérjével, majd ízlés szerint megszórhatjuk szezámmaggal, sajttal, köménymaggal.
Előmelegített sütőben 220-230 fokon 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

Tálalás

2 nagy tepsire való.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Fontos, hogy forró legyen a sütő, mert így lesz belül puha a pogi. Én nem szaggatni szoktam, hanem egy pizza vágó késsel gyorsan kockákra vágom, így hamarabb megvan, és nem lesz kimaradt tészta, amit újra kellene gyúrni, formázni.

Vélemények

burgereva

burgereva
2012.06.03. | 12:28

Nagyon finom lett. Nem tettem bele a tejfölt mert a tejjel és a párolt hagymával nagyon jó puha volt a tészta.Örölt köménnyel szortam. Hamar elfogyott.
Mira7

Mira7
2012.04.13. | 21:51

Nagyon finom lett :)
veressandrea

veressandrea
2012.03.30. | 12:34

Nagyon finom lett a pogácsa. Köszönet a receptért!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!