Magyaros pogácsafalatkák
Hozzávalók
Magyaros pogácsafalatkák
A kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A tésztát húsz percig pihentetem, majd elfelezem (így könnyebb vele dolgozni), és egymás után kb. fél centi vastagra kinyújtom, apró pogácsaszaggatóval (szigorúan legfeljebb 3 centi átmérőjűvel) kiszaggatom.
Dupla réteg sütőpapírral bélelt (így kisebb az esélye, hogy megégjen a pogik talpa), nagy gáztepsibe rakosgatom őket (már amennyi kényelmesen elfér egy menetre), tetejüket megkenem felvert tojással. Negyed órát pihentetem, majd 240 fokosra fűtött sütőben, középső rácson 15-20 perc alatt ropogósra sütöm (érdemes előbb ránézni). A tetejük szép pirult, a talpuk sötétbarna legyen.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Magyaros pogácsafalatkák
Hozzávalók
Magyaros pogácsafalatkák
A kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A tésztát húsz percig pihentetem, majd elfelezem (így könnyebb vele dolgozni), és egymás után kb. fél centi vastagra kinyújtom, apró pogácsaszaggatóval (szigorúan legfeljebb 3 centi átmérőjűvel) kiszaggatom.
Dupla réteg sütőpapírral bélelt (így kisebb az esélye, hogy megégjen a pogik talpa), nagy gáztepsibe rakosgatom őket (már amennyi kényelmesen elfér egy menetre), tetejüket megkenem felvert tojással. Negyed órát pihentetem, majd 240 fokosra fűtött sütőben, középső rácson 15-20 perc alatt ropogósra sütöm (érdemes előbb ránézni). A tetejük szép pirult, a talpuk sötétbarna legyen.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?