Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Magyaros pogácsafalatkák

hagymama receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1448-hagymama
Magyaros pogácsafalatkák
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Pogácsák kelt tésztából , Pogácsák , Sós aprósütemények

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt (melyből 10 dkg lehet telkes kiőrlésű)
  • 1 dl étolaj
  • 3-4 tk só
  • 1 tojás
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 5 dkg szemes (darálatlan) mák
  • 2 dl zsíros tejföl (langyos)
  • 2-3 ek pirospaprika
  • 2-3 ek egész köménymag
  • 1 tk őrölt köménymag
  • őrölt bors ízlés szerint (lehet bátrabban adagolni, ui. sütéskor nagyrészt elvész az ereje)

A kenéshez

  • 1 tojás felverve
hagymama hagymama receptje

Elkészítés

Előkészítés

Az élesztőport 1 dl langyos, pici cukorral elkevert tejben felfuttatom.

A lisztet mély fémtálba öntöm, elkeverem a sóval és a fűszerekkel, majd összemorzsolom az étolajjal. Ráütöm a tojást, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a darálatlan mákot, végül a langyos tejfölt. Mindezekből 10-12 perc alatt közepesen kemény cipót gyúrok (ne ragadjon az edény falához). Ha keménynek találom, pici étolajat öntök még hozzá.
A tésztát húsz percig pihentetem, majd elfelezem (így könnyebb vele dolgozni), és egymás után kb. fél centi vastagra kinyújtom, apró pogácsaszaggatóval (szigorúan legfeljebb 3 centi átmérőjűvel) kiszaggatom.
Dupla réteg sütőpapírral bélelt (így kisebb az esélye, hogy megégjen a pogik talpa), nagy gáztepsibe rakosgatom őket (már amennyi kényelmesen elfér egy menetre), tetejüket megkenem felvert tojással. Negyed órát pihentetem, majd 240 fokosra fűtött sütőben, középső rácson 15-20 perc alatt ropogósra sütöm (érdemes előbb ránézni). A tetejük szép pirult, a talpuk sötétbarna legyen.

Tálalás

Kb. 100 db minipogácsa (két-három nagy gáztepsinyi)

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha mégis megégne a talpuk, fűrészfogú késsel könnyen lekapargathatjuk a szenes réteget.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!