Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Magyaros pogácsafalatkák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Magyaros pogácsafalatkák

50 dkg finomliszt (melyből 10 dkg lehet telkes kiőrlésű)
1 dl étolaj
3-4 tk só
1 tojás
5 dkg szemes (darálatlan) mák
2 dl zsíros tejföl (langyos)
2-3 ek pirospaprika
2-3 ek egész köménymag
1 tk őrölt köménymag
őrölt bors ízlés szerint (lehet bátrabban adagolni, ui. sütéskor nagyrészt elvész az ereje)

A kenéshez:

1 tojás felverve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az élesztőport 1 dl langyos, pici cukorral elkevert tejben felfuttatom.

Elkészítés

A lisztet mély fémtálba öntöm, elkeverem a sóval és a fűszerekkel, majd összemorzsolom az étolajjal. Ráütöm a tojást, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a darálatlan mákot, végül a langyos tejfölt. Mindezekből 10-12 perc alatt közepesen kemény cipót gyúrok (ne ragadjon az edény falához). Ha keménynek találom, pici étolajat öntök még hozzá.
A tésztát húsz percig pihentetem, majd elfelezem (így könnyebb vele dolgozni), és egymás után kb. fél centi vastagra kinyújtom, apró pogácsaszaggatóval (szigorúan legfeljebb 3 centi átmérőjűvel) kiszaggatom.
Dupla réteg sütőpapírral bélelt (így kisebb az esélye, hogy megégjen a pogik talpa), nagy gáztepsibe rakosgatom őket (már amennyi kényelmesen elfér egy menetre), tetejüket megkenem felvert tojással. Negyed órát pihentetem, majd 240 fokosra fűtött sütőben, középső rácson 15-20 perc alatt ropogósra sütöm (érdemes előbb ránézni). A tetejük szép pirult, a talpuk sötétbarna legyen.

Tálalás

Kb. 100 db minipogácsa (két-három nagy gáztepsinyi)

Alternatív elkészítés

Ha mégis megégne a talpuk, fűrészfogú késsel könnyen lekapargathatjuk a szenes réteget.
Magyaros pogácsafalatkák Magyaros pogácsafalatkák Magyaros pogácsafalatkák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!