Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Káposztás pogácsa

burgereva receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3000-burgereva
Káposztás pogácsa
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Pogácsák kelt tésztából , Pogácsák

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 tk só
  • 1 tk cukor
  • 3 tojássárga
  • 4 dl tejföl
  • 4 dkg élesztő
  • 50 dkg káposzta
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
burgereva burgereva receptje

Elkészítés

A tejfölt meglangyosítjuk, kiveszünk belőle 1 decit, teszünk bele 1 tk cukrot, az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet sózzuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, a margarint és a megkelt éleszőt. Összegyúrjuk, majd apránkénr hozzáadjuk a langyos tejfölt. Jól eldolgozzuk és meleg helyen kelesztjük.
A káposztát az olajon, kevés vízzel megpuhítjuk, majd sózzuk és borsózzuk, majd kihűtjük. A tésztát kiserítjük (kinyújtjuk), a kihűlt káposzta felét rásímítjuk, majd összehajtogatjuk, mint a hájastésztát és 1/4 órát pihentetjük. Kiserítjük rákenjük a káposztát, összehajtjuk és még 10 percig pihentetjük. Kiserítjük, megkenjük tojással, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és forró lerben (sütőben) pirosra sütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!