Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hagymás vajas pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hagymás vajas pogácsa

50 dkg liszt
30 dkg vaj
1 db tojássárgája
1,5 dkg só
2 dkg porcukor
2 dkg élesztő
1,5 dl tej
10 dkg vörös és lilahagyma egyaránt
2 dkg fokhagyma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet átszitáljuk, s elmorzsoljuk a felkockázott vajjal.
A hideg tej egyik felében feloldjuk az élesztőt, a másik felébe kerül a tojássárgája, a porcukor és a só.
Mindkét folyadékot ráöntjük az előkészített tésztára, illetve a felkockázott hagymát is beletesszük és begyúrjuk gyors, alapos mozdulatokkal.
Kinyújtjuk, s meghajtogatjuk.
A bal oldali tészta részt középre, a jobb oldalit erre ráhajtjuk. Majd 90 fokban elfordítjuk, és újra kinyújtjuk.
A két szélső tészta részt a tészta közepe felé hajtjuk, majd ismét félbe hajtjuk. Hűtőbe tesszük 30 percre.
Majd megismételjük mindkét hajtogatást.
Kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
Tetejét tojással lekenjük majd aranybarnára sütjük.
Frissen még melegen, vagy kihűlve is egyaránt isteni finom!
Hagymás vajas pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!