Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Hagymás vajas pogácsa

Nudlipamacs receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3698-nudlipamacs
Hagymás vajas pogácsa
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Pogácsák kelt tésztából , Pogácsák

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 1,5 dkg só
  • 2 dkg porcukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg vörös és lilahagyma egyaránt
  • 2 dkg fokhagyma
Nudlipamacs Nudlipamacs receptje

Elkészítés

Elkészítés

A lisztet átszitáljuk, s elmorzsoljuk a felkockázott vajjal.
A hideg tej egyik felében feloldjuk az élesztőt, a másik felébe kerül a tojássárgája, a porcukor és a só.
Mindkét folyadékot ráöntjük az előkészített tésztára, illetve a felkockázott hagymát is beletesszük és begyúrjuk gyors, alapos mozdulatokkal.
Kinyújtjuk, s meghajtogatjuk.
A bal oldali tészta részt középre, a jobb oldalit erre ráhajtjuk. Majd 90 fokban elfordítjuk, és újra kinyújtjuk.
A két szélső tészta részt a tészta közepe felé hajtjuk, majd ismét félbe hajtjuk. Hűtőbe tesszük 30 percre.
Majd megismételjük mindkét hajtogatást.
Kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
Tetejét tojással lekenjük majd aranybarnára sütjük.
Frissen még melegen, vagy kihűlve is egyaránt isteni finom!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!