Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pezsgős sárgabarack-nektarin lekvár

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Pezsgős sárgabarack-nektarin lekvár
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű

Hozzávalók

  • 600 g sárgabarack (előkészítve mérjük le)
  • 600 g nektarin (előkészítve mérjük le)
  • 200 ml pezsgő
  • 300 g cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3:1

Elkészítés

Előkészítés

A sárgabarackot megmossuk, a magházat eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk, és 600 g-ot kimérünk. A nektarint megmossuk, a magházat eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk, és 600 g-ot kimérünk. A gyümölcsök kb. felét pépesítjük. A pezsgőből 200 ml-t kimérünk.

Elkészítés

A gyümölcsöket és a pezsgőt egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a kimért cukrot és a dzsemfixet. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató