Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Foci lekvár

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Foci lekvár
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok

Hozzávalók

A kivi lekvárhoz

A kókusz-dinnye lekvárhoz

  • 600 g sárga héjú mézdinnye (előkészítve mérjük le)
  • 100 g kókuszreszelék
  • 100 g cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1

Az eper lekvárhoz

Elkészítés

Előkészítés

A Befőzőcukorból 250 -250g-ot, a cukorból és a kókuszreszelékből 100-100 g-ot kimérünk.

Elkészítés

Kiwi lekvár:
A kiwit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, 750 g-ot kimérünk, pürésítjük, majd egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a kimért befőzőcukrot, és jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegeket 1/3 részig megtöltjük, és 10 percig hűlni hagyjuk.

Kókusz-dinnye lekvár:
A dinnye héját levágjuk, a magját kanállal kiszedjük, majd apró kockákra vágjuk, 600 g-ot kimérünk, majd pürésítjük. Hozzáadjuk a kimért cukrot, a dzsemfixet, és jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, hozzáadjuk a kimért kókuszreszeléket, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, majd egy evőkanál segítségével a kiwi lekvárra rétegezzük, és 10 percig hűlni hagyjuk.

Eper lekvár:
Az epret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk, pürésítjük, majd egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a kimért befőzőcukrot, és jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, majd egy evőkanál segítségével a kókusz lekvárra rétegezzük. Az üvegeket jól lezárjuk, és hűlni hagyjuk.

Az üvegeket ezúttal ne állítsuk fejjel lefelé, mert összekeveredik a három réteg!

Vélemények

MARCSULA

MARCSULA
2016.05.26. | 20:00

Szuper jól néz ki!NAGYON ÖTLETES!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!