Bogyós gyümölcslekvár

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Bogyós gyümölcslekvár
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok

Hozzávalók

Az elkészítéshez

  • 300 g málna (előkészítve, lemérve)
  • 200 g fekete áfonya (előkészítve, lemérve)
  • 200 g szeder (előkészítve, lemérve)
  • 200 g piros ribizli (előkészítve, lemérve)
  • 300 g földieper (előkészítve, lemérve)
  • 2 tasak Dr. Oetker Finesse Bourbon vanília aroma
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Extra 2:1
  • 500 g cukor

Elkészítés

Előkészítés

A gyümölcsöket a száruktól megtisztítjuk, megmossuk apróra vágjuk illetve egy részét pépesítjük.

Elkészítés

A gyümölcsöket egy főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk a két tasak Bourbon vaníliát, a dzsemfixet és a kimért cukrot és jól elkeverjük. Állandó kevergetés mellett a masszát nagy lángon forrásba hozzuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, azonnal előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tálalás

Kb. 6 üveg (200 ml-es)

Javaslatok, alternatív elkészítés

A lekvárt gyorsfagyasztott gyümölcsből is elkészíthetjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató