Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Rebarbarás-mangó dzsem

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Rebarbarás-mangó dzsem
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok

Hozzávalók

kb. 6 db 370 ml-es üveghez

  • 900 g piros szárú rebarbara (előkészítve, lemérve)
  • kb. 400 g mangó (előkészítve, lemérve)
  • 200 ml narancslé 100%-os
  • 1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1

Elkészítés

Előkészítés

A rebarbarát megmossuk, megpucoljuk, 1 cm–es darabokra vágjuk, majd 900 g-ot kimérünk, felét pépesítjük. A mangó húsát a magról levágjuk, kis darabokra kockázzuk, és 400 g-ot kimérünk. A 200 ml narancslevet is kimérjük.

Elkészítés

A gyümölcsöket egy főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk a befőzőcukrot és jól elkeverjük. Állandó kevergetés mellett a masszát nagy lángon forrásba hozzuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, azonnal előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A dzsemet különlegessé tehetjük 15 g finomra vágott gyömbér hozzáadásával.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!