Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Téli szilvadzsem

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Téli szilvadzsem
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok , Ízesített lekvárok

Hozzávalók

kb. 5 db 200 ml-es üveghez

Elkészítés

Elkészítés

A szilvát, a bort, a narancslevet és a Finessét főzőedénybe tesszük, kb. a gyümölcs felét pépesítjük, majd hozzáadjuk a dzsemfixet, a kimért cukrot és a fahéjrudat vagy őrölt fahéjat. Állandó kevergetés mellett a masszát nagy lángon forrásba hozzuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, azonnal előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Előkészítés

A szilvát megmossuk, a magot eltávolítjuk, durva darabokra vágjuk, majd 1000 g-ot kimérünk. A narancsot forró vízzel megmossuk, majd a levét kifacsarjuk. A 150 ml vörösbort és a 400 g cukrot kimérjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Kiválóan alkalmas császármorzsához, vanília pudinghoz, vanília szószhoz vagy fagylalthoz is.

Vörösbor helyett szőlőlével is elkészíthető.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!