Málna-kajszi dzsem lime-mal

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Málna-kajszi dzsem lime-mal
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok

Hozzávalók

kb. 7 db 200 ml-es üveghez

  • 600 g málna (előkészítve mérjük le)
  • 600 g kajszibarack (előkészítve mérjük le)
  • 1 db kezeletlen lime
  • 1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix 2:1

Elkészítés

Előkészítés:

A málnát szemezzük és 600 g-ot kimérünk. A kajszit megmossuk, kimagozzuk 600 g-ot kimérünk, majd kb. a felét pépesítjük, másik felét apró darabokra vágjuk. A lime-ot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, és a levét kifacsarjuk.

Elkészítés:

A gyümölcsöket, a limehéjat és a levét a dzsemfixszel és a kimért cukorral magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd forrás után 3 percig zubogva forrni hagyjuk (keverés mellett). Ha szükséges a habot eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Az üvegbetöltés előtt kiteszünk egy tányérra 1-2 teáskanál forró masszát. Ha nem szilárdul meg, akkor még további egy percet főzzük vagy édes gyümölcsök esetén belekeverünk 1-2 teáskanál étkezési citromsavat.
Használhatunk fagyasztott málnát is. A gyümölcsöt felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató