Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Málna-kajszi dzsem lime-mal

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Málna-kajszi dzsem lime-mal
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok

Hozzávalók

kb. 7 db 200 ml-es üveghez

  • 600 g málna (előkészítve mérjük le)
  • 600 g kajszibarack (előkészítve mérjük le)
  • 1 db kezeletlen lime
  • 1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix 2:1

Elkészítés

Előkészítés:

A málnát szemezzük és 600 g-ot kimérünk. A kajszit megmossuk, kimagozzuk 600 g-ot kimérünk, majd kb. a felét pépesítjük, másik felét apró darabokra vágjuk. A lime-ot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, és a levét kifacsarjuk.

Elkészítés:

A gyümölcsöket, a limehéjat és a levét a dzsemfixszel és a kimért cukorral magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd forrás után 3 percig zubogva forrni hagyjuk (keverés mellett). Ha szükséges a habot eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Az üvegbetöltés előtt kiteszünk egy tányérra 1-2 teáskanál forró masszát. Ha nem szilárdul meg, akkor még további egy percet főzzük vagy édes gyümölcsök esetén belekeverünk 1-2 teáskanál étkezési citromsavat.
Használhatunk fagyasztott málnát is. A gyümölcsöt felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!