Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Őszibarack-kajszibarack dzsem

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 7 db 200 ml-es üveghez

  • 550 g érett őszibarack (előkészítve mérve)
  • 700 g érett kajszibarack (előkészítve mérve)
  • 1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix 2:1
  • 500 g cukor

Elkészítés

Előkészítés:

A kajszi- és őszibarackot megmossuk, kimagozzuk, finomra vágjuk és 550-700 g-t kimérünk belőle. A gyümölcsök kb. felét pépesítjük.

Elkészítés:

A gyümölcsöket, a dzsemfixet, a kimért cukrot egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A dzsembe főzés után 2 evőkanál őszibarack likőrt vagy barackpálinkát keverünk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!