Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mangó-eper dzsem

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mangó-eper dzsem

1 kg eper (tisztítva)
30 dkg mangó (tisztítva, kockázva)
35 dkg gyümölcscukor vagy nádcukor
1 citrom leve
4-5 friss mentalevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Befőttes üvegeket forró vízben áztatjuk, kifőzzük.
Az epret legalább 3 -szor átmossuk, majd eltávolítjuk a szárát, ha szükséges daraboljuk. Ha lekvárosabbra szeretnénk krumplinyomóval is összetörhetjük, a botmixeres pürésítéstől elveszíti szép élénkpiros színét. A mangó magját kikerülve nagyobb darabokra vágjuk , a húst kivágjuk a héjából, felkockázzuk. Kb. 1 nagyobb mangó kell hozzá.

Elkészítés

A gyümölcsöket egy főzőedénybe összekeverjük a fele cukorral és 1 órára hagyjuk állni majd, feltesszük főni. A maradék cukorral elkeverjük a Dzsemfixet és a melegedő gyümölcshöz keverjük. 5-6 percig forraljuk, a habját eltávolítjuk, majd az előkészített üvegekbe töltjük. 5-10 percre a tetejére állítjuk.

Tálalás

2 dl kis üvegből 7 db

Alternatív elkészítés

Én egy konyharuhával kibélelt kartondobozba állítom őket még forrón, letakarva másnapig hagyom, hogy kihűljenek. Jó megoldás a hűtőtáska is :) persze jégakku nélkül.
Mangó-eper dzsem Mangó-eper dzsem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!