Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Alma-banán dzsem vaníliával

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Alma-banán dzsem vaníliával
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok , Ízesített lekvárok

Hozzávalók

veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Előkészítés

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a reszelő legnagyobb lyukán lereszeljük.
A banánokat karikákra vágjuk.

A gyümölcsöket az almalével, és a cukrokkal, a dzsemfix-el feltesszük főni, kb. 3 percig hagyjuk zuborogva főni.
Levesszük a tűzről, belekeverjük a citromsavat és a Na-benzoát-ot és a megmosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tálalás

9 db bébiételes üveggel lett.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Volt itthon pár alma és banán. Ez adta az ötletet a dzsemhez.
Az üvegbe töltéskor elég folyós, de amint kihűl, szépen megköt.
Palacsintába, gofrira, de csak sima kenyérre kenve is kiváló.
Aki nem akarja méregetni a gyümölcsöket, annak kb. 2 db banánt és 7-9 közepes almát ajánlok felhasználni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!