Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Meggy-málna lekvár

Ancsa9 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6464-ancsa9
Meggy-málna lekvár
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok

Hozzávalók

  • 1 kg málna
  • 0,5 kg meggy
  • 70 dkg cukor(mindenkinél változik, kóstolgassuk)
  • 1 kávéskanál Dr. Oetker Tartósítószer
  • 1 kávéskanál citromsav
Ancsa9 Ancsa9 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Az üvegmosás nagyon fontos eseménye a befőzésnek. Ezen áll vagy bukik az egész. Én hipós vízbe szoktam elmosogatni, majd az öblögetős vízbe egy pici ecetet teszek. Az ecet baktériumölő, emberre nem káros, ha ecetet használunk az öblögetős vízbe, biztos nem romlik meg a befőzött termék. Készítsünk ki papírt vagy aki meleg vizes tálba szeretné azt. Egy nagy tálat is vegyünk elő, amibe felfőzzük a lekvárt.

A gyümölcsöket alaposan megmossuk, a meggyet kimagozzuk, egy edényben összekeverjük a cukor felével, kicsit állni hagyjuk, hogy levet engedjen. Belekeverjük a citromsavat. Ezután addig főzzük, ameddig a fakanálról potyogni, nem kezd, a legvégén belekeverjük a nátrium-benzoátot. Az üvegeket kikészítjük papírra, vagy meleg vizes tálba, kinek melyik tetszik, nekem a papír is bejött, ugyanúgy felveszi a hőt. Először kicsit tegyünk az üvegekbe, hogy felvegye a hőt az üveg, így nem durran el. Ha teletöltöttük az üvegeket, fordítsuk fejre, majd száraz dunsztba tegyük.2-3 nap után, ha teljesen kihűltek polcra tehetjük.

Tárolás

Hűvös helyen tartandó.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!