Ananászos cukkinidzsem

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Ananászos cukkinidzsem
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok , Ízesített lekvárok

Hozzávalók

veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

A cukkinit alaposan megmossuk, meghámozzuk, a magos részt kivágjuk és lereszeljük. Egy edényben feltesszük főni, hozzáöntjük az ananászkonzervet a levével együtt. Belefacsarjuk a citrom levét.
Addig főzzük, amíg a cukkini elkezd puhulni.
A cukorba keverjük a vaníliás cukrot és a dzsemfixet, majd a cukkinihez öntjük, és újra felforraljuk.
5 percig forraljuk.
Kimosott üvegekbe töltjük és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Tálalás

7 bébiételes üveggel lett belőle.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Nem kell megijjedni, üvegbetöltéskor elég folyékony, de ha kihűl, szépen meg is köt.

Vélemények

édesmézes

édesmézes
2014.11.17. | 10:55

Én elkészítettem és nagyon jó.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató