Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Ananászos cukkinidzsem

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Ananászos cukkinidzsem
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok , Ízesített lekvárok

Hozzávalók

veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

A cukkinit alaposan megmossuk, meghámozzuk, a magos részt kivágjuk és lereszeljük. Egy edényben feltesszük főni, hozzáöntjük az ananászkonzervet a levével együtt. Belefacsarjuk a citrom levét.
Addig főzzük, amíg a cukkini elkezd puhulni.
A cukorba keverjük a vaníliás cukrot és a dzsemfixet, majd a cukkinihez öntjük, és újra felforraljuk.
5 percig forraljuk.
Kimosott üvegekbe töltjük és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Tálalás

7 bébiételes üveggel lett belőle.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Nem kell megijjedni, üvegbetöltéskor elég folyékony, de ha kihűl, szépen meg is köt.

Vélemények

édesmézes

édesmézes
2014.11.17. | 10:55

Én elkészítettem és nagyon jó.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!