Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Földieper-ribizli dzsem

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 2 db 720 ml-es üveghez

  • 900 g földieper (előkészítve, lemérve)
  • 100 ml feketeribizli nektár
  • 1 citrom reszelt héja
  • 500 g cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1

Elkészítés

Előkészítés

A földiepret megmossuk, megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk, 900 g-ot kimérünk.

Elkészítés

A földiepret, feketeribizli nektárt, a citromhéjat egy főzőedényben összekeverjük. A cukrot a Dzsemfixszel elkeverjük, és a gyümölcsmasszához adjuk. Állandó kevergetés mellett a masszát nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk, végül levesszük a tűzről. Szükség esetén eltávolítjuk a habot a tetejéről, majd peremig töltjük az előkészített üvegeket. Mindegyiket lezárjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A feketeribizli nektár kis mennyiségben hosszú ideig különösen szép, sötét színt kölcsönöz az eperlekvárnak.

A dzsemet fagyasztott földieperből is elkészíthetjük, ehhez a fagyasztott gyümölcsből kimérjük az előírt mennyiséget, felengedjük, pépesítjük, és az így keletkezett gyümölcslevet használjuk fel.

Dr. Oetker Dzsemfix 2:1 helyett 1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 2:1-et is használhatunk, ebben az esetben a fenti cukormennyiség nem kell az elkészítéshez.

Hogy megtudjuk megfelelő állagú lesz-e a lekvár, még forrón tegyünk tányérra a masszából 1-2 teáskanálnyit, és hagyjuk kihűlni. Ha szilárdabb állagú lekvárt szeretnénk, adjunk 1 tasak Dr. Oetker Citromsavat a forró masszához és végezzünk újra zselépróbát. A citromsav azonban savanyúbbá teszi a lekvárt.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!