Ribizli-málna dzsem

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Ribizli-málna dzsem
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok , Ízesített lekvárok

Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés

A ribizlit megmossuk, lecsöpögtetjük, levet nyerünk belőle, majd 600 ml-t kimérünk. A málnát kiválogatjuk, és 650 g-ot lemérünk.

Elkészítés

A ribizlilevet és a málnát egy főző-edénybe helyezzük. A cukrot és a vanillincukrot elkeverjük a dzsemfixszel, majd gyümölcsmasszához adjuk. Kevergetés mellett erős tűzön elforraljuk, állandó keverés mellett 1-3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, eltávolítjuk a habot a tetejéről, ezután azonnal üvegekbe töltjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató