Ribizlis sárgabarack dzsem

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Ribizlis sárgabarack dzsem
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok

Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés

A sárgabarackot megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk, kimagozzuk, és a megadott mennyiséget lemérjük. A ribizlit megmossuk, leszemezzük és lemérjük.

Elkészítés

A gyümölcs felét pürésítjük (turmixoljuk), egy főzőedénybe öntjük és hozzáadjuk a maradék gyümölcsöt. A cukorban jól elvegyítjük a dzsemfixet, és a gyümölcshöz adjuk. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, továbbra is keverve 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Azonnal üvegekbe töltjük, jól lezárjuk és 5 percre fejre állítjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Főzés után hozzákeverhetünk 50 ml mézes barackpálinkát.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató